Geschiedenis

Geschiedenis

In 1991 heeft Barend Labee de vestiging in Langerak overgenomen van de Vezelpers en werd Labee Group opgericht. De activiteiten bestonden uit het inzamelen van houtvezels voor de productie van houtvezelbalen, haardblokken en houtkorrels.

Al snel werd de locatie in Langerak te klein en werden er activiteiten, waaronder de productie van houtkorrels en houtvezelbalen, verplaatst naar het havengebied Moerdijk, Nederland. De verhuizing van de haardblokkenproductie naar Moerdijk vond plaatst in 2001. In 2007 heeft Barend Labee alle activiteiten overgedragen aan een nieuwe Holding waarvan zijn twee zonen Herbert en Alex de eigenaren zijn. Samen met Hylko Brandsma vormen zij de directie van de Labee Holding Moerdijk B.V. en haar werkmaatschappijen. 

In hetzelfde jaar hebben wij de activiteiten van Houtvezel Moerdijk overgenomen. Meerdere overnames volgden en door expansie van het bedrijf hebben wij in 2014 nieuw industrieterrein aangekocht in Moerdijk. In 2017 hebben wij een nieuw pand geopend en onze activiteiten verder uitgebreid. Onze werkmaatschappij Energy Pellets Trading werd opgericht. In 2019 is een productie- en transportbedrijf overgenomen en in 2021 is Tank Storage Moerdijk opgericht. 

Onze 8 werkmaatschappijen van Labee Group Moerdijk leveren producten aan winkelketens, waaronder supermarkt- en Doe Het Zelf ketens, en aan (groot)handelsbedrijven. Wij leveren ‘just in time’ wereldwijd aan onze afnemers en zijn marktleider in Europa.

Ik wil informatie aanvragen

Wanneer u vragen heeft, helpen wij u graag.
U kunt contact met ons opnemen via het formulier.
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Natuurlijk kunt u ons ook telefonisch bereiken:
+31(0)168 382 110.    captcha